Пикантни селски картофи | Spicy wedges

September 17, 2013

Понеже обещах да Ви затрупам с много нови, прости, бързи, лесни и евтини рецепти и идеи за вкусни ястия, просто нямаше как да не започна с любимите ми пикантни картофи по селски!

Необходими продукти

- 500 гр. картофи
- 3 с.л. галета
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. червен пипер (лют по желание)
- 1 ч.л. босилек
- 1 ч.л. риган (може и чубрица)
- 1/2 ч.л. чесън на прах
- Зехтин или олио
- Сол

Начин на приготвяне

Картофите измиваме, обелваме, изчистваме и нарязваме на едро (като за пържене). В купа смесваме всички сухи подправки (солта е 1 ч.л. или на вкус), заливаме картофите с малко от мазнината и ги поръсваме с обърканата смес от подправки. Разбъркваме ги добре, докато подправките се разпределят и полепнат напълно по картофите и ги оставяме да престоят петнайсетина минути. Слагаме вече оваляните картофи в тава, върху фолио или хартия за печене, ако е необходимо сложете още зехтин. Печем в загрята на 230 градуса фурна около 40 минути, като по време на печенето разбъркваме 1-2 пъти, за да добият златист цвят.

*Извинявам се за ужасната снимка, не разполагах с нищо друго, освен телефон...