Postcards | Esme and the laneway

January 10, 2014

Честита Нова година, мили приятели! Преди все така дълго подготвяния пост, посветен на отминалата 2013, който все още обмислям, реших да не губя повече време и да не ви карам да чакате, като вместо това "вмъкна" един още по-интересен пост преди него. (Чудя се как изобщо имах време и вдъхновение да си седна на дупето и да успея да пиша, при всичката лудница, която ми се случва тези дни, НО успях!) Става въпрос за дългоочакваната втора част от отдавна започнатата ми рубрика "Postcards" (на бълг. пощенски картички), в която Ви запознавам с интересни, креативни и вдъхновяващи блогъри/ще си позволя да кажа и други хора, за случаите, в които може да не са блог персони/ от цял свят и техните идеи, занимания и начин на мислене. Днес гост в Postcards, чак от далечен Мелбърн, Австралия е прекрасната Мариан!

Накратко, Мариан е авторката на vintage блога Esme and the laneway, в който тя разказва за приключенията си на австралийска земя, където се е преместила преди години, споделяйки идеи за интериор, грим, облекла, храна, пътувания. Най-важното за нея - обожава всичко що е винтидж, pin-up и old school - от грима, през дрехите, старите филми, дизайн, антики, аксесоари, книги, изобщо всичко, родено преди 60те...


1. Какво те вдъхновява?
Тези дни - стари филми. Напоследък гледам много noir филми (т.е. черно бели Холивудски криминални драми) от 1940-та и съм влюбена в костюмите и шапките! Нямам търпение да дойдат есента и зимата и да могат да се носят.