A place under the sun: Sundogs

April 17, 2014


Както неотдавна споменах на фейсбук страничката на блога, наскоро замислих да създам една нова рубрика тук, наречена "Място под слънцето". И ето, първият пост от нея вече е факт. 


Накратко, в тази рубрика мисля да ви запознавам с някое хубаво местенце, което ми е направило впечатление, било то в България, или света, в някой град, село, магазин, заведение и т.н. На първо място в класацията се нарежда любимият ми варненски бар, за който реших да разкажа повече... Първият път, в който ви споменах за Sundogs беше в един октомврийски пост, когато бях излязла на първа среща с Боряна и благодарение на чуденките ни къде да прекараме хладната вечер, тя ме "запозна" с него. И така разхождайки се, от дума на дума се промушихме през няколко сгради и скрити пътечки, докато Sundogs не се разкри в цялото си великолепие на кокетен малък винтидж бар, сгушен в страни от центъра, между няколко жилищни сгради.
Като любителка на всичко винтидж не ми отне много да се влюбя още от пръв поглед във вида на фасадата му, която беше обвита в малки блещукащи светлинки, светещи табели, стари лампи, които се показваха отвътре и симпатична малка дъска с обедното меню отпреди няколко часа, която беше закована на ламперията до вратата му. Изваждайки телефона от джоба си, за да щракна няколко снимки, вече знаех, че бях хлътнала по външния му вид и оставаше само да го опозная отвътре... Не очаквах, че ще ме завари такава магия.