Quick Halloween make-up | Калавера

October 27, 2014

Дойде края на октомври, а с него наближи и така популярния по англоезичните страни (и не само) Хелоуин, до който останаха само няколко дни... И докато миналата година бях написала една кратка публикация в блога по въпроса за love/hate връзката на хората с Хелоуин, тази година се реших на един малко по-различен пост. Макар че и тази година сигурно ще пропусна празнуването на Хелоуин, това не ми попречи да обуздая скуката като направя един лесен грим по случай празника с минимални усилия и подръчни материали. Пък и докато се ровех из социалните мрежи през изминалата седмица нямаше как да не забележа няколко колежки блогърки с прекрасни тематични идеи за грим, костюми и тиквени декорации/рецепти. Безспорни фаворити ми станаха Тиквения фенер с Чеширската котка от Empirina и нейните рецепти за тиквени вкусотии, идеите за оригинален Хелоуин грим на Ми и Мери от Berry's Place, предложението на германката Маша за кукленски грим в последната минута, както и божественото Тиквено latte на Лулу, които бяха само част от вдъхновенията, които почерпих за този импровизиран #BloggersgoHalloween таг/проект. Покрай всички тези публикации реших и аз да се включа с един скромен и не изискващ особени средства, но все пак ефектен Хелоуин грим само с 5 продукта, която всяка от нас има в чантата си, посветен на любимата ми Calavera и Деня на мъртвите, честван в Мексико.


Като вдъхновение използвах тази картина, която случайно открих в интернет, но промених някой елементи и премахнах/добавих други. 
Започнах с нанасянето на светъл нюанс BB крем на Garnier с помощта на гъбичка за грим и коректор на някой дребни несъвършенства. Вместо него можете да използвате бяла безвредна боя за лице и да нанесете на лицето и шията с четка за фон дьо тен или гъбка - колкото по-бяло и бледо изглежда лицето, толкова по-добре. С  добре подострения молив за устни Essence lip liner 07 Cute Pink изрисувах малка розова капка и две точки на челото си. След това около капката и над очите изрисувах елементи (точки, черти, листа) с помощта на дълготрайната черната очна линия на Impala и прецизната й четка, която издържа на намокряне. Веждите запълних с помощта на четка и малко по-тъмни от естествения ми цвят сенки. Около очите си очертах контур на големи кръгове с помощта на тъмно лилав мек молив за очи Essence's kajal eye pencil в цвят Hola, Chica!. В самите кръгове поставих светла основа за сенки, за да са по-трайни и да изпъкват повече, след това ги запълних внимателно с лилавия мек молив за очи, като отгоре добавих малко сивкав цвят от палитрата Retro Glam на Manhattan (може да използвате и светло/тъмно лилав цвят от палитра сенки, за по-наситен цвят), за повече дълбочина и насищане на цвета. Около кръговете внимателно изрисувах незапълнени розови полукръгове, с помощта на другия мек молив в розов цвят.