6 blogs for the soul/eyes

April 7, 2015

source
След публикацията от онзи ден и малкия life update, реших да задействам блога малко повече и да осъществя още една от идеите си тази седмица (в която съм подготвила още два поста, надявам се да успея и с тях), а именно - моите шест български блога, които пълнят очите и душата ми ежедневно. И не само това, става дума за онези любими блогове, които ме разчувстват, "ангажират" емоционално и мислово, научават на много нови неща, разтоварват, разсмиват, усмихват, вдъхновяват и въобще спомагат блогосферата да е едно прекрасно и цветно място в едно иначе монотонно ежедневие. 

Click 

Започвам с блог, който може би е познат на мнозина и почти няма човек в българската блогосфера, който не знае за него - Lamartinia. Това беше един от първите блогове, които започнах да следя и е в списъка ми може би най-отдавна. Как разбрах за него нямам идея, но винаги съм се възхищавала на чаровната му авторка Мария. Перфектната комбинация между остроумна, интелигентна и кокетна жена, която може да те срази с доза от прекрасния си сарказъм по всяко време. Харесвам женствеността на Lamartinia, дозата "детско" оставаща във всеки от нас, простите радости в живота, на които ни учи да се радваме и тези, които предизвикват и вълнуват искрено и страстно всяко наше сетиво с вкуса си, харесвам сарказма и иронията, понякога острия език, непукизма от никой и нищо, когато става въпрос за истината и всичко онова, което мнозина премълчават заради липса на смелост, човечността, вниманието към детайла, дръзкото червено червило, стила и модата, пътуванията, света около нас, невероятната храна, злободневните хитринки, цветните хора, с които се запознавахме през годините чрез нейния гастрол - това са само част от нещата, заради които Lamartinia ме развълнува тогава и ме вълнува и до днес. Място, което си заслужава да бъде посетено. 

Click

Продължавам с Ради от LifeBites, а и какво по-хубаво име за блог от това, буквално "хапки живот". "Казвам се Радостина Ганева и обичам лятото, вкусът на прясно изпечени курабии, мирисът на чисти чаршафи и обожавам капучино с много пяна." - така започва информационната секция за нея в блога и накратко обяснява всичко. Кой не обича пресни курабийки и аромата на капучино с много пяна? Със сигурност можем да намерим рецептите за тях в блога и не само. Не знам от кога следя LifeBites, но той се разхубавява все повече и повече с всяка изминала година... Виждам Ради като един безкрайно цветен, усмихнат и свободен човек, който без особени усилия успява да постигне прекрасни неща с внимание към детайла и вкус към живота. Харесвам го, защото е цветен и крещи "Пролет!", дори когато навън вали и е минус 10 градуса, дори когато времето е ужасно и кода е жълт, в LifeBites кода винаги е "цветно" и това е. За себе си авторката му казва, че обича да снима всичко наоколо и това си личи по всяка една перфекна снимка в блога - светла, цветна, ярка, небрежна и нережисирана, но сякаш изпипана в детайли и допълваща усещането, че е там цари вечна пролет... Ключовите думи в блога са "емоция" и "усмивка".