The 'BERRY & BLUDGER' Autumn TAG

November 5, 2014

Source 1 / 2 / 3

Днес отново съм в едно такова много приятно меланхолично настроение, което се радва на есента навън! Времето е прекрасно - достатъчно топло и слънчево, за да вдигнеш косата си и да носиш слънчеви очила и достатъчно хладно и есенно, за да облечеш елегантно дълго палто и да нахлузиш боти или кубинки (т.е. както казват колегите ми да изглеждаш като пълен пич). Манията по зимата и първия сняг си отиде така бързо, както и дойде и въпреки че ние тук не се порадвахме на снежната покривка, все още си имаме няколко седмици есен, в които сгушени да пием горещ шоколад с добра компания в близкото кафене и да хвърляме листа във въздуха... Именно затова просто нямаше как да не се насладя на последните мигове от златната есен и да ви споделя няколко "тайни" от този страхотен ТАГ посветен на сезона, който Мери и Тай създадоха, а аз се включих с Insta кадри. 




1. Предпочитано място през есента.

- Вкъщи, където спокойно мога да си изпека ябълков пай и да гледам романтична комедия. Харесвам и най-близкото кафене, което се намира на 10 крачки от нас. Топло, уютно, малко заведение, където да споделя чаша тъмна бира и порция пържени картофи с любим човек ми се струва идеалната идея.

















2. Продукт, без който кожата ни не може.

- Определено балсам за устни и серум/крем за лице, за да запазят кожата на лицето и устните ни свежи, меки и добре овлажнени през студеното време. Студено пресованото натурално кокосово масло върши работа за коса и устни (за лице не препоръчвам поради високия му комедогенен индекс) 😉


3. Есенното ни червило.

- Няма две мнения по въпроса, че това е soft lip creme на NYX в цвят Transylvania, много много тъмно винено червено. Чувствам се като излязла от замъка на граф Дракула.



4. Любимата ни дреха, запазена за есента.

- Обичам топли жилетки, всичко в бордо и семпли визии, които да се съчетават с любимите ми cut-out боти до глезена.























5. Аксесоарът, който вадим с падането на първите есенни листа.

- Тук всеки би казал шалове, но аз ги нося по-често през зимата, затова избирам черна широкопола шапка тип "Fedora", която имам от LC Waikiki. Най-прекрасният аксесоар, без който не оставам в нито един есенен ден, в който няма вятър и опасност да излети. Винаги привличам вниманието с нея и получавам комплименти.

6. Парфюмът крещящ "Есен е!"

- За мен това си остава съблазнителният аромат на Love Potion на Oriflame. Аромат на пикантен джинджифил, разцъфнал какаов цвят и шоколад, събран в красиво излята вещерска бутилка от червено стъкло. Напоследък обаче любим ми е една идея по-свежият IN2U на Calvin Klein.


7. Напитката, която сгрява есента ни.

- Тук твърде силно се двоумях между силно кафе, ароматен чай и още нещо, но накрая се спрях на... Горещ шоколад. По възможност италиански, гъст, плътен и с много пукхава бита сметана отгоре 😋





8. Храната, носеща вкусът на есента.


- Тиква! Тиква, тиква, тиква. Няма две мнения по въпроса, определено е тази, но аз обичам тиква само под една единствена форма и това е тиквеникът, така че той е моята номер едно храна за есента - топъл, сладък тиквеник с пудра захар, излязъл изпод ръцете на баба... Тази година обаче добавям и още едно пристрастяващо топло предложение за онези моменти, в които вървиш по улиците на града премръзнал и с вкоченени ръце - царевица в чашка. С много масло, сосове и пармезан отгоре, топли ръцете и стомаха по прекрасен начин!







9. Книгата, която грабваме под топлото одеало.

- Нямам една определена книга, която да чета точно през есента, но напоследък обичам да се насочвам към повече нови предложения и да чета коренно различни една от друга книги. Наскоро привърших втория прочит на "Спасителя в ръжта" и сега се насочвам към отдавнашната ми страст - поезията.


10. Песента, която ни носи прекрасно есенно настроение.


11. Трикът, подобряващ настроението ни през есенните месеци, когато времето е мрачно.

- Когато съм вкъщи това определено е гледането на любими YouTube влогъри (което обожавам да правя) и... блогването! Да, да чета блогове или да се вдъхновя за нов пост и да снимам и пиша ентусиазирано наистина е зареждащо и приятно занимание, когато идват студените месеци.

No comments :

Post a Comment