Нова рубрика: #GIRLBOSS

March 5, 2018

  


Знаете ли от какво всъщност са направени момичетата? На този въпрос ще потърсим отговори заедно. 


Най-сетне успях да намеря време да седна и да синтезирам вдъхновението си за нова рубрика, което съвпадна с наближаващия 8-ми март. Отдавна не е имало "рубрика", но се надявам тази, която ми идва сега като свежа идея в главата, да се задържи и развие, защото е обещаваща... 

Накратко, в последните две години, черпя вдъхновение от много реклами и кампании на мащабни брандове като Nike (What girls are made of?), Always (#LikeAGirl), филми на Disney („Princess Elena of Avalor“, „Moana“, „Brave“) и други, които изповядват философията, че момичетата са страхотни, независими, успели и могат да са синоним на сила и смелост, точното колкото момчетата. Подобни кампании под надслов „Girl power” показват не само, че няма по-слаб пол, нито само „мъжки“ и „женски“ професии и начинания, а и че всяка жена може чрез постиженията си да вдъхнови следващите поколения. Girls inspire girls идеята ми хареса до толкова, че заимствах името на рубриката от един не по-малко вдъхновяващ ролеви модел за много жени – създателката на модния бранд Nasty Gal’ София Аморусо и биографичната й книга „Шефката“ (“Girlboss”), която придоби огромна популярност на нашия пазар през 2017-та. Реших да избера именно #Girlboss за име на рубриката, което най-добре ще описва събеседниците, с които ще Ви запознавам виртуално: успели, щастливи, независими.

В нея ще Ви срещам с жени, които са превърнали своите хобита в работа и своята работа в хоби и именно за това ще си говорим. Лесно ли е да имаш подобни постижения, пред какви трудности са се изправяли в средите, в които се е налагало да работят, как са успели да превърнат хобито си в работа и какво им носи това, сблъсквали ли са се с предразсъдъци, какво ги е вдъхновило и накарало да продължават напред и да са там, където са днес. Ще си говорим за техните брандове, клипове, творения и професии. Те може би не са популярни, защото не са комерсиални. 

Целта ми не е да Ви срещам с жени, за които вече сте чували, нито с такива, за които сте чели в жълтите издания. Искам да Ви срещна с другата страна – непознатите, творците, успелите, вярващите в себе си и начинанията си, влюбените в работата, а не в успеха, тези, които ще вдъхновят другите, че всичко е постижимо, ако го поискаш и работиш достатъчно усилено за него. Ще опитам да Ви срещна с различни, интересни, цветни персонажи: жени, създали собствен бранд, влогъри, фотографи, блогъри, лекари, майки, готвачи и сладкари, IT специалисти, създатели на приложения, пътуващи жени, социални работници с каузи и много други.

Накрая може би ще можем да си отговорим на въпроса: От какво са направени момичетата?

No comments :

Post a Comment