Тест зона | Фотоепилатор Philips Lumea Prestige BRI956

June 5, 2018

 

Спомняш ли си усещането на безгрижие и нежност, което ти дава нужната увереност, за да постигнеш всичко, което пожелаеш? Philips Lumea ми помогна да го постигна! 


Моята дългогодишна най-голяма мечта беше една - гладка кожа и увереност. Магичното пътуване по пътя на женствеността започна с фотоепилатора Philips Lumea Prestige BRI956, който страхотния екип на Philips ми изпрати за тест в началото на април... Когато го отворих, се насладих на неговия красив и елегантен, ергономичен дизайн и той се превърна в моя най-добър помощник! Всяка от нас има своите несигурности, когато стане въпрос за тялото си и body image-а, който обществото налага... Дълги години този мой страх беше и все още е свързан с хормоналните заболявания и прекомерното окосмяване, което е неизменна част от тях. Преди няколко години бях "диагностицирана" с лека форма на СПКЯ или Синдром на поликистозни яйчници, част от симптомите на който са изтъняване на косата, акне, повишени нива на инсулин и инсулинова резистентност, мазна кожа и повишено окосмяване по лицето, гърдите, корема и др.




Още от ученичка започнах тежката борба с какви ли не методи - депилатори, кремове, епилатори, самобръсначки, кола маска, конец, дори и лазерна епилация в професионален салон, за съжаление без резултата, който желаех... Когато ти излиза по някой косъм там, където на никое друго момиче не му излиза разбираш, че нещата излизат извън контрол! 😁 След толкова години борба с нежеланото окосмяване, високи нива на хормони и лечения без резултат, нямах търпение да опитам нещо ново и различно като IPL епилацията вкъщи. Но с какво тя е по-различна от лазера в салона?

IPL (интензивна пулсираща светлина) технологията, също като лазера, включва производство на светлинна енергия, която след това се абсорбира в тъмния пигмент на косъма и в крайна сметка довежда до увреждане на космения фоликул. Растежа на окосмяването след това се редуцира, без да уврежда околната тъкан. Този вид епилация може да освободи светлина в широк диапазон на дължината на вълната и използва интензивни светлинни импулси вместо лазерни лъчи. Накратко: уредът не премахва или изгаря, а предотвратява повторното израстване на космите.


От няколко години Philips е лидер на пазара в производството на най-известните фотоепилатори за домашна употреба в света. Те създават и Lumea – първият фотоепилатор с уникални извити приставки, проектиран специално за оптимални резултати навсякъде. Умната машинка работи със и без кабел, а усъвършенстваната технология предлага специален умен сензор SmartSkin, който при допир с кожата определя степента на сила на светлината за съответната зона и всичко това се побира в дланта Ви.

Вечер, когато се върна уморена от работа и събуя токчетата, трудно намирам време и енергия тепърва да посещавам козметичен салон за едночасови процедури, които костват много пари... Затова просто захвърлям обувките и сядам пред телевизора с любимия си сериал и фотоепилатора в ръка, защото процедурата за цели крака отнема само 15-20 минути! Именно Philips Lumea със своята форма, ергономичен дизайн и приставки за цялото тяло ми помогна в мисията обезкосмяването да е бързо, лесно и забавно. 


Защо Philips Lumea Prestige си заслужава повече от лазер в салон? 

  • Няма нужда да ходя всеки месец по веднъж в рамките на 8 месеца и да се надявам на съмнителни резултати – изследванията показват значително намаляване на окосмяването само за 3 до 4 процедури веднъж на две седмици. Тоест интервалът между процедурите е кратък! 
  • Няма нужда да се страхувам дали имам или нямам тен и дали мога да се излагам на слънце. Нито дали космите са твърде тънки и светли/руси. Lumea работи безопасно в голям диапазон от косми и кожи. Позволени са от черни, до естествено руси, кафеви и много бледи косъмчета, както и тъмнокафеви тонове кожа. Може да се използва и лятото, просто се предпазвайте с фактор 50.

  •  Подходящ е за всяка зона на тялото (дори и „забранените“ като гърди и по-нежни зони, просто избягвайте бенките). Моделът на Lumea Prestige BRI956 разполага с три извити приставки, които прилягат оптимално на различни зони на тялото. Спокойно можем да достигнем до трудни зони като лакти, лице, подмишници и интимна зона. 

  • Разполага с 5 енергийни настройки – от най-слабата (1) до най-силната (5) и Ви дава правото да избирате силата и интензивността на третиране, ако чувствате, че е твърде слаба, за по-добър ефект. Сензорът Smartskin препоръчва най-добрата настройка за тона на кожата Ви за секунди. 

  • Работи с кабел и без кабел. Можете да го използвате по всяко време и място – докато гледате любимите YouTube серии, четете книга или дори говорите по телефона (правила съм го). Идва с удобен несесер, зарядно и кърпичка за почистване – тоест е удобен, лек и лесен за пренасяне при пътуване навсякъде.   


  • Няма нужда от преодоляване на срама за събличането в салони и пред други хора. Да, те може би са специалисти и са виждали хиляди интимни части, но нека бъдем реалисти – много по-удобно и уверено се чувстваме, когато сами можем да обработим всяка зона по тялото си в комфорта на собствения си дом! 

  • Отнема изключително малко време и няма пропуснати зони. Средно 20 минути за цели крака, едва 2-3 минути за подмишница, 4-5 минути за бикини и по-малко от 2 минути за зоната на лицето! Ако не сме сигурни, че сме обхванали някоя зона винаги можем да повторим или да обработваме по-бавно за оптимален резултат. Няма го претупването в салоните, за да ти вземат парите... 

  • Безопасен е, безболезнен и има 2 години гаранция. Уредът има система за безопасност, която предотвратява случайно генериране на импулс. Светлината, която излъчва е напълно безопасна за очите и няма нужда от очила както в тъмна, така и в светла среда. Светлината се регулира според типа кожа, няма нужда от мазане с неприятни гелове и няма опасност от изгаряне, поради вградения UV филтър. Трябва да избягвате бенки и образувания, но няма никакъв риск от рак на кожата и други заболявания. 

  • Безшумен е. Издава съвсем лек звук като тихо издухване на въздух, което позволява дори късни процедури след полунощ, когато в съседната стая всички вече спят. 

  • Вложението си заслужава. Преди една година дадох около 400 лв за (намалени!) процедури по лазерна епилация със съмнителен лазер и след 8 месеца и 8 процедури нямах желания ефект... Фотоепилаторите на Philips варират на цени, съответстващи на 8 процедури в салон, където не сме сигурни в крайния резултат. По-старите модели фотоепилатори могат да се намерят за същата цена, която аз вложих в процедури. 

  • Можем да го използваме до 20 години. На практика е вечен, затова не бързайте със заключенията – всяка кожа и косъм са различни, ако ефектът не дойде веднага, може да дойде след 1 година. Не при всеки става от първите 3 процедури... 












Недостатъци на уреда: 

  • Понякога пари при употреба. Това зависи изцяло от зоната, кожата и настройката, която сте задали. (при мен беше 4 или 5) Както пише и в ръководството за употреба, фотоепилаторът е максимално ефективен само с кабел и на степен 5. 

  • Не е подходящ при твърде тъмна кожа или зони с такава. При допир, индикаторът ще изключи уреда и зоната вероятно няма да може да бъде обработвана. 

  • Първоначално употребата му е леко предизвикателство. Отне ми известно време докато свикна да го ползвам и признавам, че отначало беше доста трудно да достигна някои места, да го нагодя според формата на тялото или да го държа без да умалява ръката ми, както и да достигна навсякъде. 

  • Трудно прави контакт с кожата при неравна повърхност или кокал. По-слабите от нас трябва да се борят и с това. Около глезените/лактите или долната част на краката ми, понякога беше предизвикателство да произведа импулс, тъй като при по-слаби крайници кокала изпъква. 

  • Не работи дълго без кабел. Лично на мен времето не ми стигаше за цели крака, но това е въпрос на свикване. Като цяло са бели кахъри, както се казва. 

  • Понякога прозореца/приставките се почистват трудно. Особено ако някое и друго изгорено косъмче е залепнало по него, остава малко петънце. Пробвайте нежно почистване с кърпичка и чиста вода или малко спирт за дезинфекция. 

  • Понякога 4 процедури не са напълно достатъчни в някои зони за постигане на напълно гладка кожа. Но това е строго индивидуално и зависи от типа кожа, косъм и прочее. 












Моят резултат с Philips Lumea Prestige BRI956 + РЕАЛНИ СНИМКИ:

Моята кожа е доста бяла, сравнително тънка и бледа, без тен. Косъмчетата варират от много тъмни и черни, до малко по-светло кафяви. Обработвах зони като лице, крака, корем, подмишници, ръце, дори гърди и пръсти. Използвах уреда от началото на април до края на май - началото на юни. След четирите процедури на моето тяло, като човек с хормонално заболяване от много години, имаше осезаем ефект! Радвам се, че бях една от малкото или единствената жена с хормонално заболяване, повлияващо окосмяването по тялото, която успя да се включи в предизвикателството на Philips.


Моя приятелка ме попита какво е усещането при работа с уреда - чувството не може да се сравни с лазерни процедури, които са една идея по-болезнени. Лазерът в салон е като краткотрайно горене на кожата със запалка, докато при употребата на Lumea се усеща само затопляне и на моменти много леко парене за секунди при максимална степен, бих го сравнила с ощипване на кожата. 

Въпреки слуховете, че всеки лазер повлиява много трудно жени със СПКЯ и други хормонални проблеми, Philips успя да ги развенчае и да ми даде мечтаната гладка кожа за лятото. Непосредствено преди процедурите използвах самобръсначка, за да премахна косъмчетата и след това използвах фотоепилатора, но веднъж пробвах и чрез премахване с епилатор и минах краката си 3-4 дни след това, смятам, че на места премахването с епилатор преди това даде по-добър ефект.

Забелязах резултат, определено реален: косъмчетата на краката станаха много по-тънки и редки и растат по-бавно, а на места изобщо. Тези на ръцете почти изчезнаха. При лицето все още има някой друг, но там не бях най-редовна с процедурите, а и вярвам, че те се повлияват по-бавно и трудно. При корема има още какво да се желае за фините руси мъхчета, но е почти гладък - дебели косъмчета вече няма. Най-добър резултат имаше при подмишниците, нещо, което наистина не очаквах - там вече не расте нито косъм и няма нужда от епилатор (Ура!)

Смятам, че ако използвам фотоепилатора в рамките на една година, ефектът ще е наистина пълен, защото виждам, че го има от едва 4 процедури. Не всичко е приключило и ще ми трябват още 1-2 процедури, за да постигна перфектния и прецизен ефект, за който мечтая... Но за времето, в което имах удоволствието да тествам Philips Lumea Prestige BRI956, се убедих в качествата му и мисля, че наистина бих отделила лични средства и закупила уреда в близкото бъдеще. Ще ми липсват удобството, лекотата и бързината, с която се епилирам в комфорта на дома си.


Бих го препоръчала на приятелка и на теб, дори и само заради удобството да не се налага да се събличаш в салон и да достигаш наистина всяка част от тялото с лекота, от лицето до лактите... Определено се харесахме взаимно с Philips Lumea и нямам търпение да продължа с процедурите за максимален ефект.

Накрая се оказа, че намерих правилния път към женствеността, истинската увереност и гладката кожа. Като човек, който дълги години се бори с това Ви призовавам да обичате себе си повече, независимо с косъмчета или без, с коремче или без, с целулит или без... Това бе поредното предизвикателство, което ме научи, че само любовта към себе си отвътре ни прави по-красиви отвън! 😊

Вижте реални снимки на ръце, крака и корем преди да започна процедурите и две седмици след последната:



(Клик за zoom)


Очевидно се забелязва оредяване на косъмчетата, на места не се появиха повторно, в зависимост в каква фаза на растеж са били при облъчването, станаха много по-тънки и руси. Всички гъсти, черни или удебелени косъмчета падаха цели при издърпване. А ти, би ли се влюбила в Lumea?

2 comments :

  1. Много детайлен, информативен и обективен пост, Преси! Много ме радва, че споделяш плюсове и минуси, както и снимки преди и след. От моя страна определено виждам ефект, кожата изглежда някак по-нежна, а това, че има приставки и че е вечен най-много ми хареса! Поздравления за старанието :)

    ReplyDelete
  2. Много полезна информация, благодаря Ви.

    Лазерна епилация Ямбол

    ReplyDelete