Сладоледена торта руло | Ice cream cake

August 30, 2013

Пост на български в 1 ч след полунощ, когато ми хрумва да ви посветя в магията на супер бързата и вкусна сладоледена торта на мама... И така, ако е петък вечер, което случайно съвпада и с деня преди рождения ви ден, решите да поканите няколко и иначе нахални приятеля (хаха) на homemade парти, а не ви се сервират пре-сладникави, изсъхнали мини торти от кварталния супермаркет, пък и искате да се покажете като невероятен и оригинален домакин, ето я супер евтината, лесна и бърза рецепта за сладоледената торта на мама, иззета от любимата ни готвачка Lorraine Pascale.


Необходими продукти

 - Голяма или средно голяма купа*
- Прозрачно стреч фолио
 - Едно или две сладки рула (напр. 7 Days)*
- Две големи кутии сладолед 
- Малко количество ром или бренди

Начин на приготвяне

*Колкото голяма искате да е тортата - толкова трябва да е голяма купата, най-добре използвайте по-голяма купа.
*Рулото и сладоледа са по ваш избор според това дали искате тортата да е шоколадова, ванилова и т.н. за по-добър вкус съчетавайте вкуса на сладоледа с този на рулото.
В купата слагате едно - две големи парчета фолио, за да я покрие заедно с дъното и стените, 
след това нареждате вече нарязаното на филии руло и ги нареждате по цялото дъно и стени на купата. През това време оставяте сладоледа да се разтопи на стайна температура до гъста каша(небива да е съвсем воднист и течен). Нареждате един ред от рулото в цялата купа и с помощта на супена лъжица го поливате с малко ром или бренди, като не прекалявате с количеството(все пак то е само за аромат и лек привкус). Накрая изливате разтопения на гъста каша сладолед в средата до върха на купата, докато се запълни (обикновено малко фолио трябва да стърчи навън по краищата, за да се обърне после по-лесно) и поставяте купата във фризера за една вечер/ден. На следващия ден с помощта на плосък съд под нея, внимателно обръщате тортата, премахвате фолиото и ето ви перфектната сладоледена торта по ваш вкус! 

3 comments :

  1. Ау,каква вкусотия!!Бих пробвала рецептата,ама дали ще ми се получи..спорно ;д
    http://dreamsof-beauty.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ще, ще! Дори на аматьор готвачите им се получава... Ако се пробваш чакам снимки от резултата! :)

      Delete