Something "spring-ish"

March 20, 2014

Когато проверяваш думата "springish" в Urban Dictionary излиза, че тя описва най-точно човек, който е претърпял главоломна промяна през пролетта. Някой, чийто приятели са го напуснали, защото новият сезон буквално ги е накарал да полудеят и да се държат налудничаво, или просто някой, който сам се държи налудничаво, откакто е настъпила пролетта. Прилики с мен има и то доста, но в моята глава "springish" е просто нещо красиво и свежо, нещо чисто, нещо прекрасно, току що поникнало и току що излюпило се, цъфнало дръвче, жълт нарцис, свежия мирис на сега узрял, откъснат плод... Нещо пролетно. Мирисът на всичко чисто и свежо, сладкия аромат зад ухото на любимия, чашата студени цитруси, божествено сладкия аромат на цъфнали сливови дръвчета, свежестта на пресните салати, лекотата на вкусната храна, опияняващо силния аромат на букета от зюмбюли в кухнята, чашата силно кафе сутрин, на прозореца, лекия пролетен бриз, който гали босите крака, птиците, които се дочуват, току що откъснатата сладост на портокалите, въздухът, промъкнат през слънчевите лъчи, баналната непроменена красота на природата и земята, която се пробужда отново и отново през март... Всичко това ми напомня за настъпилата току що пролет, която миналата седмица реших да отпразнувам с уикенд в родното градче (ах, как ми липсваш). Напълно ползотворен и пълноценен уикенд, изпълнен с разходки сред природата и горите, дишане на чист въздух, някой друг уловен спомен, наслаждаване на гледките над града, чудесна семейна вечеря, зловеща буря, кукумявки на прозореца, автобусни приключения, закъснял рожден ден-ски подарък, приятна среща за кафе и парче сбъркано Брауни с приятели. Вътрешното ми аз мъркаше доволно като котка, докато не се завърнах в квартирата и желанието ми за излизане не се скри съвсем, но все още се надявам, че с първите слънчеви лъчи на новия сезон и редом с природата, ще взема да се пробудя и аз за нови подвизи, приключения, разходки или поне нещо по... Вълнуващо от стоенето вкъщи. А до тогава напълно съм се отдала на гледане на 24 Kitchen (по-точно "Свежата Анабел", прекрасно предаване, скоро ще споделя повече за него), мечти за малка къщичка до езеро в Нова Зеландия и огромна градина пред нея, готвене (много скоро в блога - пролетна паста със спанак и пилешко) и гмуркане в дълбоките дебри на CSS, HTML и всякакви кодове за блога. Това вече си личи по новия му дизайн, от който само за сега съм доволна, но може би предстоят още няколко finishing touches и имам да осъществя още няколко идеи по него... А вие какво мислите? 
Искам нещо по-изчистено, дано се справям. Скоро мисля да заформя няколко поста за икономичен haul, както и месечни любимци, ревю на продукт и още много, но до тогава... Оставям пролетта да говори. 


Шал: Подарък

Пуловер: Terranova
Дънки: BikBok (second hand)
Кларкове: XiuXian
Чанта: Graceland (Deichmann)
Брауни с банан, макар и тотално различен сладкиш от традиционния, беше страхотен!

Любимото Виенско кафе

13 comments :

  1. Прекрасен пост <3
    И новият дизайн е супер, ама мааалко само ми липсва хедъра ти от предния дизайн :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Мери! <3 Може и да го върна по някое време, не се знае какво настроение ще ме обземе... :D

      Delete
  2. страхотен пост и страхотен дизайн на блога
    браво преси, ще те изям

    ReplyDelete
  3. Дизайна е идеален! Много ми харесва! А ти си супер сладка!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Хехех, съвсем случайно намерих хедъра и много ме изкефи, обожавам такива графики... Но има още работа по него, имам още идеи :3 Мерси, Йори!

      Delete
  4. Тортата изглежда много вкусна :) Много си хубава.

    ReplyDelete
  5. Красотииииика! Пролетта е най-креативния сезон, много хубаво ми стана на душата и сърцето, благодаря!

    ReplyDelete
  6. Дизайнът е супер и постът и всичко! Трябва да станеш писател, да знаеш :)) Голямо удоволствие е да чета постовете ти :)) Не трябваше да чета за браунито с банан, сега не знам къде да го търся :D

    ReplyDelete
  7. Дизайнът е много приятен :) И постът ми хареса много, защото и аз имам подобно отношение към пролетта

    ReplyDelete
  8. Мноооооого ми харесва дизайнът и този пост! <3
    Иска ми се да пускаш по-често постове, дори и да са по-кратки, но по-често да те виждам! <3

    ReplyDelete