10 little secrets | TAG

June 10, 2014

Photo source: Amy Scheepers Photography

Докато чакам да ми дойде музата за нов пост, сред всичките идеи, които ми се въртят в главата, реших да спретна кратък и интересен таг, който вече втори месец се върти из блогосферата.

Въпроси

1. Кой продукт ви кара да се чувствате за милиони? 
2. Каква е тайната ви в грижата за кожата? / Или съвет, който ви е предаден.
3. Каква е тайната ви в грижата за косата?
4. Най-голямото ви правило в 'диетите'.
5. Съвети за трениране?
6. Кой парфюм е най-тайното ви оръжие?
7. Покажете дреха,която винаги кара погледите да са обърнати към вас.
8. Кой е най-скъпото за вас бижу?
9. Чий стил ви допада? / Style Crush
10. Споделете нещо,което не знаем за вас. 


Моите отговори

1. Чак "за милиони"... Може би хубав парфюм, очна линия (обожавам очна линия) и красиви бижута, защото са ми слабост и придават ефект към цялостната визия.

2. В момента от може би месец или два грижата ми за кожата се състои в изцяло натурални продукти, след като изхвърлих вредната и евтина/некачествена козметика и също сведох продуктите за кожата до минимум (което е друга ключова стъпка). "Тайната" ми за красива кожа се състои във всекидневно миене с Африкански черен сапун или само със суров пчелен мед, ексфолиация веднъж или два пъти на седмица и натурален слънцезащитен крем за лицето. Понякога се поглезвам и с някоя друга натурална маска с хума или мед...

3. Нищо особено не правя за косата и то доста често. Много рядко ме удря някоя муза и си купувам балсам или маска, но все още не съм търсила натурални такива с добър ефект... Косата си мия два или три пъти в седмицата с натурален шампоан или сапун с билки/масла (който беше преди шампоана). Често я оставям сама да изсъхне, за да не я увреждам допълнително, не я разресвам много често, защото всяка коса се омазнява по-бързо при по-често ресане и ползвам дървен гребен. Общо взето следвам съветите на фризьорката си, също гледам да и подстригвам цъфналото веднъж на месец, както си трябва и да я освежавам. Не се сещам за нещо по-особено, което да правя, косата ми е гъста, здрава и лъскава/обемна, така че това ме устройва (освен липсата на балсам, може би, защото често се разресва трудно). 

4. През живота си не съм спазвала диети и колкото и едра да стана не бих се лишавала от нещо, което ми харесва. Против диетите съм, освен ако не са предписани от лекар по някакви здравословни причини в краен случай. Моето правило е следното "Живота е само един и е твърде кратък, за да спираме бекона или пържените картофки"... Просто не бива да се прекалява, хубаво е да се консумира от всичко, което харесваш по малко. Не наблягам толкова на junk food вече, просто защото се чувствам някак си по-добре, когато изям порция салата или лазаня, отколкото чипс и вафла... Наблягам на "истинска храна", както аз го наричам - най вече домашна. Това не значи, че съм спряла шоколада, разбира се, но няма и да го правя! А още по-важно е да има кой да ни обича така, както изглеждаме. Тогава и ние се обичаме и думите "диета" и "гладуване" не присъстват в речника ни :)

5. Преди обичах да ходя на фитнес, но сега нямам възможност... При първа такава ще се запиша отново, защото ми харесва. Наскоро започнах джогинг, докато дочакам фитнеса, защото имам нужда да се постегна. Най-важно е движението, ако се движим и спортуваме, ще се чувстваме по-добре в кожата си, няма значение другото. Дори ходенето пеша по час-два на ден е страхотна алтернатива за топене на калории, при мен беше. 

6. Не съм убивала никого с него хаха, но Love potion на Oriflame е невероятен аромат!

7. Няма такава, аз винаги съм била невзрачна и незабележима, дори и да нося хубави дрехи, хаха. Не мисля, че ще ми е приятно да ме зяпат и заглеждат, нямам нужда от такова внимание...

8. Галактическа огърлица с мъглявина, която приятелят ми ми подари за Коледа миналата година, защото обожавам галактики. Също обиците ми кръстове от моята приятелка Кристина, нося ги може би най-често.

9. Jenn Im от clothesencounters. Най-любимия ми влогър в youtube, най-любимия ми стил, визия, държание, стил, изобщо всичко!

10. Хмм, дали има такова... Вкъщи си отглеждам две дръвчета авокадо, които вече са високи колкото цялата ми ръка :D 
lame, но не се сетих за друго.


Тагвам Вики, Тай, МарияМани, мама Йори, Деси, Нина, ТониБояна иии изобщо всички! Споделете ми и вашите тайни... 

10 comments :

  1. oгърлицата ти е прекрасна
    и отговорите ти са много готини : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Мерси :) Направи го и ти, интересно ми е за твоите "тайни"!

      Delete
  2. Сладурка :) Трябва наистина ии аз да хвърля химическата бяла козметика. Засега съм заменила успешно нощната грижа за кожата с екопродукти, трябва да се поровя и за дневни такива :) Уви, маслата не са много подходящи, а аз без крем за лице и ръце, не мога да живея. Вечно търся най-хидратиращият! :)
    Прекрасен пост :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Крем за ръце и аз още не съм си купила (доизразходвам стария на Биотен), но мисля да заложа на този с невен от Алверде, чух много хубави отзиви за него и мисля, че е хубав... А иначе и двете могат успешно да се заместят с кокосово масло, тук например има чудесна рецепта (супер проста) http://livesimply.me/2013/09/18/simple-homemade-moisturizer/ също и без кокосово масло http://livesimply.me/2014/04/16/homemade-moisturizing-lotion-recipe-no-coconut-oil/ или може да се ползва направо от бурканчето, но ако не е подходящ за твоята кожа може с масло от боабаб или шеа или какаово(то е малко по-мазно), някакво твърдо масло, според мен те са по като крем и по-овлажняващи. Зоя имат хубави такива смесени серии масла Zoya goes pretty, на които отдавна се каня, но някой ден ще си поръчам... Също алое вера направо от растението или гела от него разбит в блендер с капсула витамин Е и масло някакво етерично масло ако искаш хубав аромат правят хубав овлажняващ крем... Има много прости и натурални опции :) Аз сега като за лято и с мазна кожа ползвам само Африканския сапун (той се състои само от 4 масла, нищо друго, затова не изсушава), който е също против акне и мазна кожа И намалява/премахва черни точки и слънцезащитен крем на Алверде фактор 20, а вечерта пак сапуна, тоник от домашен оцет разреден с вода и накрая малко крем на Авен, който не е натурален, но не е и вреден, а има гликолова киселина, която спомага за пилинг на кожата и намаляване на петната, които са ми проблем... И съм мнооого доволна, от Нивеа например за една вечер ми стана ужасно лицето :х

      Delete
    2. Moята кожа не е мазна, смесена е, но през лятото доста ми се поти лицето... което е ужасно. Не търпя никакви масла през деня, когато са горещи дните. Обикновено залагам на термална вода (или както казва моята половинка вода под налягане за много пари) и много лек като формула хидратиращ крем. Кокосово масло ме чака в България половин кило, био, специално от Щатите ми е носено :) но отново не мисля, че през деня ще го слагам... Ще ти потърся някое кремче на Лавера :) Иначе съм доста доволна от това, което ползвам в момента на Олаз, а и на Билка новата лимитирана серия с масло от роза, но няма да ти ги хваля. Спомням си предният ти пост за марката :)
      Трябва да потърся този африкански сапун, звучи доста интересно. Въпреки че сапун като цяло ми е отблъскваща дума и не мога да лиша от геловете си за измиване на лице. Абе, наполовина съм дорасла за био-то, но наполовина се дърпам яко ахахах :*

      Delete
    3. Мисля, че май маслото от боабаб не е мазно, защото е подходящо и за мазна кожа, попива бързо и не омазнява, аз много му се канех преди, но нямах пари... А иначе нещо никак не мазно и подходящо - гел от алое вера, разбит с една капсула витамин Е и в хладилника :) То си е като серум, не е мазно изобщо, но хидратира и би трябвало да е леко и хладно. Аз не си спомням да съм писала пост за Билка :D Но не съм доволна от гела, който аз си купих с краставицата (тя беше някаква нова серия не с помпа, а с капачка) - имаше твърде много вредни неща и ми изсушаваше супер много кожата... Иначе едно кремче за ръце бях изразходила и бях доволна, друго просто не съм купувала, но не съм против Билка :) Ще се радвам да чуя ревю за тези кремчета! Ами и аз така мислех за сапуните, но откакто го купих си хвърлих всички гелове... Сапун е може би неточна дума за него - той представлява само четири осапунени масла (няма сода каустик и прочее, така че не е сапун) - кокосово, масло от шеа, какаово иии палмово масло. Аз имам този на Акамути, много скоро ще направя ревю за него: http://www.zoya.bg/%D0%90%D1%84%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B0%D0%BF%D1%83%D0%BD-130-500-%D0%B3.2364 ... На консистенция е мазничък и мек, не е твърд и не е точно като сапун, а като се намокри става кашкав и гъвкав, не мирише на нищо, няма аромати, парфюми, не е твърд, прави много мека и хубава пяна и е адски пестелив. Понеже е само от масла не изсушава и като се измия с него буквално нямам черни точки... Според мен е по-добра покупка от всеки гел, който съм ползвала до сега, скоро ще напиша повече :* Пък и става за коса, лице, тяло, бебета... всичко! :)))

      Delete
  3. Значи аз съм в грешка за Билкатаа ххаха на кого беше поста за крема, който си мислеше, че е био, но той просто съдържаше био сертифицирано масло от гроздови семки? Хахахха Голяма съм шматка, сори :) Иначе в момента е с обновена формула краставичения гел и не изсушшав, както преди :) Мерси за съветите, ще разгледам <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. На Татяна, не е мой поста :) Аз сега съм се ориентирала към натуралното и не купувам купешки марки от тези, но не съм против тях :) Пък и не тестват върху животни... Дано козметиката на Билка се развие много още и стане натурална 100 % много скоро! Да, имаше два краставични гелове, които се различаваха по състав - единия ти му писа ревю, аз взех друг (с капачка) - блъскан с пегове, парабени, гликоли, петроли и какво ли не, май само някъде го продават, не навсякъде... Потърси сапуна, на Акамути или по-евтин вариант от Зоя (има и по 9-10 лв, пак хубави), няма да съжаляваш ако пробваш - чудесен е е прави чудна пяна (аз насапунисвам ръцете си и така си мия лицето, пяната е много нежна) ако не за лице, може да се ползва за тяло и коса, но се съмнявам, че няма да ти хареса :) Един от най-подходящите сапуни за лице в света е и е най-хубав за чувствителна и нежна кожа, също за мазна и акнетична, с черни точки и т.н. <3

      Delete
  4. Ще си крадна идеята за измиването на лицето с мед. Преди много време си правех маска с мед, хума и сок от лимон, но не задържах ритуала твърде дълго за да видя какво се променя. Определено и аз се опитвам да не ползвам неща с много химия, но още прибягвам до тези продукти. Мерси за ТАГ-а Преси, ще трябва добре да помисля какви ще ги пиша :* :* :*
    Колието е страхотно и Jenn Im е симпатяга :-)

    ReplyDelete
  5. Интересно ми беше да ги прочета, а галактическото ти бижу е прекрасно :3

    ReplyDelete