Mail adventures | Unpacking

May 23, 2014

След като най-сетне успях да се сдобия с читави батерии за фотоапарата си и сутринта бе благосклонна да ми предостави хубава дневна светлина, бързах да направя първите си снимки за този месец и да ви споделя за моите "пощенски приключения" с една много чакана пратка отпреди две седмици. Както може би знаете, преди време спечелих прекрасния Pink Spring Giveaway в блога на Мери. Всъщност, преди доста време... Затова двете с нея постоянно поддържахме връзка и се чудехме кога най-сетне ще пристигне пратката от Германия до България и защо отнема толкова много време?! След почти два месеца и всекидневно преглеждане на пощенските кутии за известия, се бях отчаяла, че никога няма да получа първата си награда от гивауей... До един дъждовен ден, в който на излизане от вкъщи за посещение на супермаркета, попаднах на неочаквана изненада в пощенската кутия! Така жадуваното известие най-сетне беше изровено и бях озадачена, че пратката ме чака от месец... Лошото беше, че бе (работна, слава богу) събота, а пощата затваряше след 30 минути. И така забравих за пастата и вечерята и хукнах да тичам из града като Юсеин Болт и да избутвам нахалните бавни хора по улиците, докато най-сетне не стигнах до сградата на пощата задъхана и с почти счупени крака... Сложих личната карта на гишето и жената ме посрещна с учудване "Странно, че чак сега си взимате пратката, това е втора покана от пощата да дойдете, пакета стои тук още от април месец" , "Не знам защо, търсих известие всеки ден, но явно са го хвърлили от пощенската кутия" - отврънах, проклинайки глупавите си съседи. След проверка на картата и подпис заветната пратка вече е в ръцете ми и аз я поемам - щастлива, потна от бягане, прекосила града и все още по пижама (да, защото тръгнах с друга цел до близкия супер маркет и все още бях по част от пижамата си, типично за мен да бягам по улиците с пижама, хаха). Тя си е - красива, малка, розова кутия с панделка и германски марки. След безуспешния опит да я отворя с ръка, вадя връзката ключове и ожесточено се опитвам да разкъсам тиксото, докато тичам обратно към вкъщи. След половин час успях и нетърпелива непукистки седнах в близкия парк и затършувах из кутията пред изумените погледи на минувачите, които гледаха как се хиля щастливо, вадя козметика и нареждам продуктите по пейката до мен :)

После... се прибрах. Щастлива, че най-сетне съм получила подаръка от първия си спечелен гивауей, въпреки малките премеждия по пътя. И се радвах на съдържанието.

Най-отгоре ме чакаха топли и мили думи и пожелания от Мери, излети в красива цветна картичка. Думите ме накараха да се усмихна широко и да се радвам, че служа за нечие вдъхновение. Благодаря ти, Мери!

Нетърпеливо издърпах розовата панделка и...

...Пред мен се разкриха всички тези красоти (и дори такива, каквито не очаквах да намеря)!

Освен двете палитри - на Essence и Manhattan - в черните конфети кутията криеше красиво колие с лястовици, декоративна дървена пеперуда, Body shimmer на Nougat London, двоен молив на Essence, мостра на Египетски натурален крем, попиващи хартийки и парфюма "Acqua Floreale" на Valentino. Вече използвах някои от продуктите (както се вижда по бруталното разкъсване на крема, хаха), други само пробвах, но бях много щастлива от новите придобивки и красивите пастелни пролетни цветове и блясъци, в които бяха обагрени.

Всъщност доста отдавна бях чула за парфюма на Valentino и ме грабна чара на опаковката му, но знаех, че няма как скоро да го имам... За щастие, напук на финансовите ми възможности, Мери бе така добра да ме изненада с негова мостра и улучи в десетката. Ароматът му е страхотен - нежен, лек, сладникав, плодов... Мирише на захарен памук, свежи праскови и пролет. Влюбена съм в него, а и не само аз :)
Хартийките на незнайната за мен японска марка сложих в чантата си, за да са навсякъде с мен. До сега никога не съм притежавала попиващи хартийки, въпреки мазната си кожа, затова за първи път ще използвам такива тъкмо за горещото лято...
Египетския крем "чудо" ми стана най-интересен и се разтърсих за него в интернет - оказа се, че е известен като добър овлажнител и е препоръчително да се ползва нощем, защото е доста мазен и тежък крем, с консистенция на вазелин, която се разтапя до масло при допир с ръцете. Което не е лошо, защото малко количество стига за много време. Като почитателка на био продуктите намирам съдържанието му за повече от чудесно: Зехтин, Пчелен восък, Мед, Пчелен прашец, Пчелно млечице и екстракт от Прополис. Не съдържа парабени, химикали или консерванти, съдържанието му е просто, но ефективно и ще ми помогне при огромната нужда от дълбока хидратация, която имам в момента.

Молива за очи на Essence е прекрасен и вече го нося почти всеки ден... Всъщност е двоен - един по-дебел край, който се използва за озаряване и нанасяне под арката на веждите или във вътрешния ъгъл на окото, а аз го използвам и като основа за сенки, защото цветът му е много светло розовеещ и след размазване по клепача е идеален и за основа. Втората част на молива е малко по-тъмно розова и се използва за долната част на окото и очертаване. 
Body shimmer-а на Nougat London в малка пластмасова бутилчица с метално капаче нетърпеливо разопаковах първи - мирише прекрасно, леко и сладко на цъфнала пролетна череша. Нанесен върху кожата оставя съвсем лек и приятен блясък, а най-хубавото е, че не е тестван върху животни, както е упоменато на етикета.

Палитрите на Essence и Manhattan ме зарадваха много, защото нямах достатъчно сенки и нито един руж, бронзър или нещо такова (дам, judge me :D), а винаги бях искала. Палитрите удовлетвориха идеално нуждите ми от топли и ненатрапчиви свежи пролетни и летни цветове...

...Затова побързах да ги пробвам и здраво място не остана, хаха. Палитрата на Manhattan е Лимитирано издание и съдържа шест цвята сенки - тъмно сиво, тъмно сиво кафеникаво, светло металическо сиво, тъмно бордо, бебешко розово и светло ментово, част от тях са с леки брокатени частици. 


Палитрата на Essence пък има много сладко оформление - четири цвята, два от които тъмно розов и тъмно прасковен руж, светло бежов бронзър, бледо бляскъв хайлайтър с цвят на шампанско, малко огледало, както и полезни картички с инструкции за нанасяне на грима, скрити в процепа зад него. Сега остава само да намеря подходящите четки за нанасяне...

Това бяха поредните ми "пощенски приключения", но въпреки всичкото бягане из града, бих дала всичко отново да изживея същото вълнение като това, което изживявам всеки път щом прибирам по нещо от пощата :) И ако четеш това, благодаря ти за всички подаръци, думи и пожелания, които си подбрала с такова внимание, скъпа Мери! 

4 comments :

  1. Сладурка, много приятен пост, да си ги ползваш със здраве :)

    ReplyDelete
  2. Хахаха, твойте пощенски премеждия ми нампомнят за моите! :D Много често се случва да не ми пратят известие и си чакам чакам чакааааам. Подаръчето е страхотно и с толкова много неща, завиждам!!! :D

    ReplyDelete
  3. Ех, хубавото е, че най-накрая всичко си е дошло на мястото. :)
    Аз спечелих бонус наградката от същия Гив. Докато четях отново изживях тръпката да отворя подаръче от Мери. :) Единствената разлика между нас е, че аз точно обратното бях суууупер внимателна при разопаковането. Дори не го отворих първата вечер. Само дето не си легнах с него да спя. Ха ха!
    Искрено ти пожелавам с огромно удоволствие да си ползваш продуктите!

    ReplyDelete