Meet & Greet: La foi en vous

June 12, 2014


"Здравейте! Приятно ми е, Преслава.
На скромните 20, понякога по-голяма за възрастта си, понякога... по-малка и от нея. Често съм доста забавна и много рядко не съм. През повечето време шегите ми се умерени, с вкус и доста чувство за хумор." 


Така би започвала обявата ми в някой местен вестник, ако имаше обяви за самотници. Преди бях душата на компанията, сега пак съм душата, но компанията вече я няма. И много ми липсва, но какво да се прави. След несъгласия, караници, раздори и сръдни, някои пораснаха, някои си останаха деца и накрая просто пътищата ни се разделиха... Оттогава насам не съм се запознавала с хиляди хора, но се запознах с поне двадесетина. Няколко стари приятели, които се оказа, че вече нямат нужда от мен, колегите ми от университета, които се оказаха твърде груби, незаинтересовани и откровено недорасли, за да ми продумат и дума или да се запознаят с мен, може би защото не ходя по чалга клубовете всяка свободна вечер да се напивам като прасе иии разбира се колежките ми от работа (повечето от които си бяха прасета), сред които единствената свястна жена беше на 36 и нямаше време да излиза от вкъщи за срещи с мен. Един-двама човека от Варна, с които се запознах, но явно не намериха личността ми за достатъчно интересна ("опознаха" ме от една-две срещи?!), за да си спазват обещанията и уговорките и никога не си удържаха на думата за по-нататъшна среща. И така, ето ме тук - през повечето време си стоя сама вкъщи.

Единствения ми приятел е... приятелят ми. За което нямам нищо против, защото той винаги ще е най-близкия ми приятел и винаги ще искам да е до мен във всичко, но след дълги месеци на застой, липса на забавление, свестен разговор и стоене вкъщи и двамата бързо стигнахме до извода, че старата компания ни липсва. Всъщност, повече ни липсваха забавленията, лудориите, приключенията, живота в библиотеката 24/7, екскурзиите, пътуванията, смеха, интересните истории, споделянето, задушевните разговори на чаша вино, интелигентните приказки, глупавите приказки, разходките, излетите, пикниците, четенето на книги заедно, творческото мислене, писането на поезия, проза, чатовете в 2 през нощта, гледането на сериали, игрите на "Ако бях в Америка", концертите, коктейлите и салса вечерите в някой бар, ресторантите с перфектна пица, танците, театъра и постановките, бунтарското пушене, игрите на билярд нощем, класическите концерти, заливането с вода и погажданите номера, рождените дни, Коледите, караокетата, игрите на шах, пиенето на чай или кафе, мечтите... И всички онези неща, които правиш с приятелите си. Липсваха ни приятели. Хора, които вече нямаме. Хора, с които да споделим мъката си и да ни олекне, хора, с които да проведем приятен и разумен разговор на чаша чай, хора, на които да споделим какво сме научили или прочели днес из интернет или някоя книга, хора, с които да отидем на бар, ресторант, клуб, концерт или просто да изядем по един бургер в свободното време. Все още има някаква празнинка, там отляво, свети като свещ и напомня за онези славни моменти на лапешки лудории, както и за онези сериозни моменти, граничещи с това да бъдеш възрастен и отговорен, в които се подкрепяхме... И след толкова много многоточия, все още всеки ден копнеем за тези хора, наречени приятели. Има си ги мечтите за почивки по морето, за кемпер, в който всички да пътуваме на някъде, за бирата с картофки и кюфтета в задния двор през лятото, партита с барбекю в градината. Но ги няма хората от тях. Затова пиша този пост, с последни надежди. Не знам колко време ми/ни остава тук, във Варна. Може би ще останем още, може би ще се преместим другаде, или ще се върнем в родния град съвсем скоро... Зависи от причините да останем. "No reason to stay is a good reason to go" - както беше казал някой. В момента тези причини са почти нулеви, а много много ми/ни се иска да ги намерим, затова реших да излея душата си в този пост... И така: ТЪРСЯТ СЕ ПРИЯТЕЛИ.


Благодарение на блога и с течение на обстоятелствата се запознах с чудесни и много забавни, вдъхновяващи и стойностни хора, но по ирония на съдбата всички те живеят в другия край на България - София. Почти сигурна съм, че идния месец (юли) с приятеля ми ще посетим София за колкото се може повече дни (колкото ни позволяват обстоятелствата) и ще мога да се срещна с всички тях. Така че мили блогърки, ако четете това и сте от София, моля Ви, не ме отписвайте и откликнете за среща. За мен би било удоволствие да се запозная и да прекарам време с вас, надявам се да направим всичко възможно да се срещнем, макар и за кратко.

До хората от Варна или тези, които минават от тук : Знам, че Ви има и че четете този блог и (надявам се) този пост. Затова моля Ви - говорете! :) Не е страшно, не хапя. По злощастие на Съдбата и стечение на обстоятелствата до сега не успях да се запозная със свестни и читави хора от Варна, на които може да се разчита за каквото и да било. Затова силно се надявам да открия поне някой, който наистина иска да се срещнем, ще дойде (не е задължително точно навреме, но все пак да дойде, макар и със закъснение), ще се видим повече от веднъж-дваж и ще си прекараме деня заедно, човек, който ще е сериозен и точен и когато си кажем "Хайде да се видим пак" или "Ще се чуем", това да не значи, че няма да се видим в идните 3 месеца или да се чуем никога, защото такива хора... Просто не са хора. Ако наистина Ви интересува нашата среща и потенциалното запознанство с нов/приятен/не хапещ/добър човек, с който можете да говорите на всякакви теми, то тогава ще се свържете с мен. Ако наистина Ви интересува да сте коректни, точни и да имате време за мен (защото всеки има поне малко време за хората, ако го поиска, както аз винаги имам време за другите въпреки ангажиментите си, така и те би трябвало все някога да намерят време за мен или свои близки/приятели и прочее) нека се срещнем. За мен ще е удоволствие да се запознаем, опознаем, поговорим, посмеем, поснимаме, да ви поканя на гости в скромната ми квартира и да споделим общи или не общи интереси :) 
Ето и 43 random факта за мен, които може би ще ви помогнат да ме опознаете една идея по-добре и да открием общи теми.

1. На галено ми викат Преси, Прес, Преска, Чуги. Имам развито чувство за хумор и смятам, че щом човек успее да разсмее друг поне веднъж, то значи вече държи ключа за сърцето му. Обичам да се смея, но още повече да разсмивам хората.

2. Не искам да бъда а-социална. Преди бях адски срамежлива и ме беше едва ли не страх да се запознавам с нови хора... Това се промени коренно в гимназията, където се запознах с много нови хора, най-вече момчета. Все още искам да е така и да общувам с много и различни хора.

3. Мразя да ставам рано и съм доста мързелива понякога или ако дълго време не съм правила нищо, но ако подхвана нещо или ако се занимавам с нещо ще го свърша добре (не през пръсти), точно и докрай, дори да е 3 през нощта, ще му разкажа играта. 

4. Много често закъснявам - повярвайте ми, не го искам, опитвам се да го променя от години и давам всичко от себе си, но... Не зависи от човека срещу мен, наистина искам да го променя и милион пъти съм се опитвала и съм си блъскала главата, че се държа така с хората като закъснявам или ги карам да чакат, ужасно е, знам, ужасен човек съм, но всеки си има своя кусур както се казва и всеки си има своя лоша черта и това е моята... Не обещавам, че ще успея да се променя, но обещавам, че ще се опитам. Просто времето ми е най-големия враг и винаги има нещо, което ме спира/спъва/забавя. Не винаги закъснявам, но е често. Опитвам се да го променя, работя по себе си, но това е моят недостатък и ако не можете да го приемете, значи не съм човека за вас. 

5. Въпреки него обаче мога да предложа и други/хубави качества, заради които мисля, че си струвам (колко егоцентрично прозвуча, хаха)... Зодия скорпион съм и това, което пише в хороскопа ми за приятелството е вярно - умея да пазя тайни перфектно, верен приятел съм и ако някой не ме ухапе и аз няма да го ухапя. Винаги съм готова да помогна и да направя услуга, както според мен всеки един човек трябва да прави. 

6. Говоря много, ама много и по всякакви теми, но също съм и страхотен слушател. Винаги давам съвет, ако е поискан и ще се опитам да помогна.

7.  Обожавам музика и кино, мога много да говоря по темата, имам много добра обща култура и мога да говоря дори за книги, които не съм чела или филми, които не съм гледала. 

8. Обичам богатата обща култура и хора с много добра граматика и правопис.

9. Фотографията е огромна моя страст - обичам да чета за нея, да научавам за нея, да я осъществявам, да се запознавам и вдъхновявам от творци, да гледам фотографии, да снимам всичко, да се опитвам аматьорски да я постигна по свой си начин, изобщо обичам фотографията. Една от най-големите ми мечти е да имам качествен (полу)професионален фотоапарат и техника някой ден, с които да се науча да правя наистина въздействащи снимки.

10. Обичам най вече електро музика: Electropop, Synth pop, Indie pop/rock, Rock, Alternative Rock, Dark wave, R&B, Soul, Swing, Retro музика, Dream pop, само някои определени песни от Hip-hop, Dance, New wave, Pop rock, Pop punk, Electro house и Old school. 

11. Обожавам театър и ходя винаги, когато мога. Като цяло обичам изкуството във всяка негова форма - преди рисувах, но отдавна не съм, много хора казваха, че ми се отдава, защото майка ми е рисувала като млада, но не съм имала муза да рисувам скоро; музика не мога да правя, но пък пиша проза и много поезия - според мен тя е едно от най-красивите неща на света и именно затова пиша стихотворения от малка до сега, обичам и да чета поезия, така че мога да говоря доста за нея. Всякакво изкуство и хора на изкуството са ми интересни, наскоро се захванах и с проекти за шиене. 

12. Обичам животни, имала съм и котки, и кучета и мисля, че ги харесвам еднакво. 

13. Обичам езиците и ги уча лесно - зная малко руски и доста английски, искам да науча още. 

14. Обичам да пътувам, да посещавам нови места и мечтата ми е да пътувам много и да ида навсякъде, да опозная различни култури, за сега съм ходила само в Египет (ако говорим за чужбина) и там изживях част от най-прекрасните си преживявания в живота. 

15. Обичам да готвя, все повече се увеличи тази любов през годините - мога да Ви споделям рецепти, да Ви измислям такива или да Ви поканя на гости и да Ви сготвя, за мен ще е удоволствие. Имам влечение също към сладкарството, работих макар и за кратко в сладкарница, където се научих да правя декорации и всякакви торти/сладкиши. 

16. Мечтата ми е вечно да ходя по концерти, за сега съм ходила само на любимите ми Депеш Мод, но мечтая всяка година да ходя на по няколко концерти и така цял живот. 

17. Чета само книги, които са ми интересни, рядко ги намирам и ще се радвам да ми препоръчате ваши любими. Най-много харесвам поезия.

18. Гледам всякакви сериали, обожавам всички стари сериали от рода на "Приятели", "Малкълм", "Всички обичат Реймънд", "Женени с деца", "Напълно непознати", "Да, мило", "Бъфи, убийцата на вампири" и прочее, от съвременните харесвам "HIMYM", "Теория за големия взрив", "Кости", "Поверително от кухнята", "Бягство от затвора", "Анатомията на Грей", любимец ми е и "Доктор Хаус" (и като характер). Обичам комедийни сериали и комедии и любимия ми актьор е Луи Дьо Фюнес. 

19. Обожавам блогове и блогъри, също youtube и влогъри, както и да блогърствам.

20. Интересувам се много от грима, модата, всичко свързано с красотата, стила, дрехите, аксесоарите, гримовете, бялата козметика и прочее. В момента от доста време съм луда на тема био козметика - декоративна и най-вече бяла, както и натурални продукти от всякакъв вид. 

21. Обичам Beyonce. (феновете й си знаят)

22. Обичам анимации, но не харесвам аниме и подобни. 

23. Обожавам да играя компютърни и игри за конзола, обичам Assassin's Creed, любимата ми за всички времена е Gears of War, имам X-box и ми харесва и доста си приличам с мъжете/момчетата в някои гледни точки. Обичам игри с история, както и филми с такава. 

24. Имам навика да мразя всякакви mainstream неща и неща, които всички харесват - ако много хора го харесват, най-вероятно аз не го понасям. Обичам оригинални неща, креативност, скрити, тайни или непознати неща, за които никой не знае и само аз зная/харесвам. Не съм луда фенка на Хари Потър, Game of Thrones, Джъстин Бийбър, The Avengers, Arctic Monkeys, Доктор Ху, Стар трек, Star wars, Glee, Supernatural, Sherlock, Family Guy, Gossip Girl и прочее - знам за тях, знам сюжета и всичко, но не ми харесват/не съм фенка/не ги гледам или слушам, ако вие сте не е проблем, всеки има различни интереси, просто аз не харесвам повечето неща, които всеки боготвори. ...Но пък харесвам "X-men", "Фантастичната четворка", "Спайдърмен", "Батман", "Властелинът на пръстените", не съм луда fangirl, но ги харесвам.

25. Падам си детектив - адски любопитна съм и ако искам да знам нещо ще го разбера на всяка цена, имам си всякакви начини. 

26. Преди бях Tumblr obssessed - вече не съм и няма как да бъда, рядко/почти не влизам там, но знам всичко, свързано с него. 

27. Ако вица не е смешен няма да се смея от състрадание, хаха. 

28. Обожавам природата, гората, планините, мога да ви заведа на хубави места. 

29. Много харесвам татуировки, хора с татуси, истории за тях, татуисти, изобщо всичко свързано, все още нямам, защото обмислям какво точно искам да си направя в най-скоро време. 

30. Обичам всичко vintage и ретро - като включим фотографията, филмите, модата, актьорите, грима, pin-up, актрисите, стила, музиката, всичко! Харесвам също бохо стила. 

31. Имам състрадателна същност - не търпя да виждам болно или наранено или страдащо същество, било то животинче или човек или дори растение, много лесно се натъжавам доста и правя всичко възможно да му помогна. 

32. Обожавам да адвокатствам и да споря с часове, така че ако искате да си развинтите мозъка и да си размърдате главите съм подходящия човек. 

33. Трудно се ядосвам, но лесно се наранявам и в повечето случаи си мълча или се натъжавам много, не правя циркове и скандали, просто се отдръпвам и прекратявам отношенията, които виждам, че нямат бъдеще, колкото и да ми е мъчно. 

34. Мразя спорт, всичко освен фитнес не е за мен, никога не съм била много активна по спорт и колкото и да съм опитвала не е за мен, физическото беше най-големия ми кошмар в гимназията.

35. Не понасям негативни хора, енергийни вампири, агресивни хора, хора, които ти влошават живота/настроението/деня/характера и всичко останало и които изцеждат цялата ти същност и щастие от теб. Не мисля, че някой има оправдание да се държи като задник с друг/и, защото "си има собствена история" и му се е случило/случва му се нещо лошо. На всички ни се случва нещо отвратително - на някои повече, на някои по-малко, но това не е оправдание всички да се държат като идиоти един с друг и с близките/приятелите/околните, нали?!

36. Имам ужасна и огромна фобия от буболечки, карат ме да получавам панически пристъпи, да ми се разхлопа сърцето, да настръхвам от страх, да плача, да пищя иии изобщо не ми е приятно да са наоколо...

37. Не обичам да взимам решения, просто не мога. От малка съм така и това е. Не ме карайте да избирам между две (или не дай боже повече) неща - не мога, няма да успея, ще изпадна в безизходица, в паника и ще колабирам, накрая ще взема решение и после цял живот ще съжалявам, че съм взела точно него. 

38. Не ми е приятно да ме командват, да ми дават акъли, да ми казват какво да правя, да ми дават ненужни и неискани съвети, да ми казват как според тях било най-добре, как при тях станало, какви им били мечтите или исканията за мен, с какво било най-добре да се занимавам и прочее такива неща... Който и да е, не обичам да ми казва какво да правя/направя. Искам хората да разберат, че не ме засяга тяхното мнение, що се отнася до мен, аз съм отделна личност и индивид на този свят, имам право на свой живот и искам да постигна и направя това, което аз искам за себе си и аз да избера начините, по които да го постигна.

39. Прекарах 4 години от живота си в училищната библиотека, 24/5 почти през цялата година.

40. Имам склонност да правя привидно луди и идиотски неща - като да крада храна, да замерям балони с ножове, докато някой ги държи, да планирам бягства до другия край на страната, за да ида тайно на някой фестивал и прочее такива - и да ми харесва. 


41. Една от най-големите ми мечти е да живея някъде на някое прекрасно не голямо село/в къща с езеро и градина/в планината някъде в Германия или Нова Зеландия.


42. Обичам спомени и чужди снимки. 

43. Обичам приключенията и бих направила всичко възможно да ги изживявам постоянно!

44. Ако сме приятели ще разберете и още... To be continued. 

Не се сетих за друго, но със сигурност това са главните неща, така че ако намирате нещо общо помежду ни или ако сте пълна противоположност (което отново ме устройва) - нека си устроим един малък Meet & greet във Варна! Ще се радвам да се запознаем и да си поговорим!

Можете да се свържете с мен на: 
или на e-mail tpreslava@gmail.com 
Може и да ми предоставите начин за връзка с вас в коментарите,
за да Ви пиша!

18 comments :

  1. Чудесен пост :)
    Бих се запознала и общувала с теб с удоволствие и съм сигурна,че ще намерим много общи теми за разговори :)
    А някой успеели да ме забавлява го искам за приятел :D
    Поздрави и като си дойда във Варна скоро ще се видим...ако си там :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. И аз! И най-вече главната ще е био и натурални продукти, мога цял ден да бръщолевя за това... Вече надух главата на приятеля ми :D Пък и обожавам да откривам био магазини и да обикалям по тях :)
      Със сигурност много ще се радвам ако скоро се върнеш и имаме възможност наистина да се видим! За мен ще е удоволствие, ако трябва ще дойда специално - не живея никак далеч, дори да не съм тук :)

      Delete
  2. Ех, жалко че няма да съм в София да се запознаем. :) Би било много хубаво.
    Последните години осъзнах, че живота ни поднася всичко поради някаква причина, нещо което трябва да научим, и неща които да преживеем и пуснем. И точно, може би не си случила на хора за последната година, но не се отказвай, ще намериш хора, които ще са точно твоя тип хора, с които ще се смеете за глупости, ще имитирате разни неща и ще се заливате от смях. Когато са от твоята националност е прекрасно, защото си връщаш вярата в хората от собствената ти нация, ала когато намериш нещо (не знам как да го опиша) специално, ярко и прекрасно в хора, които дори не говорят твоя език това може да те накара да сияеш.
    Пожелавам ти да си прекараш страхотно в София, и разбира се да направиш много снимки. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ти не мислиш ли да се връщаш за малко в идните две години/скоро? Ще се радвам да се видим ^^ Много силно се надявам думите ти да са истина, макар и от старите спомени за луди приключения много да боли... Все пак прекарах с тези хора 4 години от живота си, всеки ден, всеки час.. Бях с тях повече, отколкото бях вкъщи, с нашите или където и да било. И никога не мога да ги забравя... И сега ми липсват. Липсва ми представата за тях и ми липсва и да имам приятели. Моля се да си права и да срещна някакви хора, с които да се разбирам, да разменя няколко свестни думи, да намерим общи интереси, общ език... да бъдем някак близки :(

      Благодаря ти, ще ги пусна тук със сигурност, ако апарата ми издържи до тогава :D <3

      Delete
  3. Ще чакам да кажеш кога ще си в София! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Снежи, много ще се радвам да се видим! Задължително :) <3

      Delete
    2. Добре, тогава и аз да включа към срещата :) принципно всеки уикенд съм в София при моя приятел, така че само ме уведомете и аз ще се радвам да се присъединя и да се запознаем :)

      Delete
  4. Това е най-якия пост, който съм чела в последно време... като го видях колко е дълъг, си казах "о, май няма да стигна до края" и след 5 минути вече си казвах "ама, чакай, свърши ли?" :) обожавам забавни хора и чувството за хумор е качеството, което търся у хората, а ти си го сложила на първо място... та кога каза, че идваш в София? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Нямаш си на идея как ме усмихна, развълнувано прочетох коментара ти на глас вкъщи, ухилена до уши :Д Не подозирах, че поста ще се хареса на някого... Идвам в София в началото на идния месец, не знам кога точно още, но със сигурност към 5-ти, 6-ти ще сме там! <3 Свободна ли си? :)

      Delete
    2. Даа, засега се очертава да съм тук, така че пиши като дойдеш :)

      Delete
  5. Аз ще съм в София само за ден (24 юли),защото повече няма да не пуснат от работа,но ако има възможност да се засечем,много ще се радвам да се запознаем. В този ден ми е защитата на дипломната и бих се радвало да има с кой да разпусна след толкова емоционално преживяване,каквото ме очаква :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Аз сигурно ще съм в София в началото на юли и няма как да бъда на 24-ти, макар и да искам, коства доста пари и прочее... Но много ми се иска да се видим. И двете живеем по Черноморието, а Поморие не е много далеч от Варна, нали? Не можем ли да уредим нещо... тази година? :) <3

      Delete
  6. Ще се радвам да се видим, само че първите две седмици от юли съм на море. Ако сте в София след това, звънкай : ))) Ако не... аз ще съм в едно селце до Варна, може пък и там да се видим.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Със сигурност няма чак толкова да се задържим там :D След два-три дни ще се върнем и ако още си там (кое е това селце?) тооолкова много ще се радвам да се видим във въпросното селце или поне във Варна :) Да си направим един плаж заедно /може и с дрехите, хаха/!

      Delete
  7. Аз бях страшно изумена, че има блогъри от Варна. Знаех за няколко човека от София и винаги съм предполагала, че ако е блогър от България най-вероятно ще е локализиран в столицата, та всичко това беше доста изненадващо за мен. Надявам се, че докато си в София ще си спретнете един хубав Meet&Greet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Има, но явно сме доста... малко. Или поне никой не иска да се срещне с мен, хах :D Повечето са в столицата, за съжаление... Но поста е главно към хора от Варна, където живея сега. Затова се надявам, че ще си спретнем "Meet&greet" с хора от тук, като теб. Ти съгласна ли си на среща? ^^

      Delete
  8. Знам го това чувство, being friendless в даден момент. Ще се радвам да се запознаем като наминеш към София :)

    ReplyDelete
  9. Аз скоро ще съм във Варна,но за изпит и няма да успея :( но пък от септември се надявам да съм в София вече и когато имаш отново път натам да се срещнем :)) Определено ще ми е много приятно. :)

    ReplyDelete