Little Life Update

April 5, 2015

source

Дълго се чудих дали да направя този малък Life Update пост, дали има кой знае какво за ъпдейтване и дали си струва да драсна няколко безсмислени реда в публикация, която сигурно ще прашасва тук с години, но накрая... взех, че се реших. Е, в крайна сметка, казах си, живота ми може да не е толкова интересен, за да бъде "публично достояние", но пък за мен в последните седмици е прекрасен, дори да не се случва нещо кой знае колко грандиозно. Пък и възприемам блога като едно терапевтично и отпускащо хоби и местенце, където се развличам, научавам много нови неща, отпускам се, изливам си душата, занимавам се с нещо приятно и не задължително... Смислено всеки път. Понякога пиша просто защото имам нужда и така ми става по-хубаво на душата и не се придържам стриктно към фразата "Говори само ако има какво точно да кажеш" всеки ден! :) Понякога просто ти е едно такова... радостно! И искаш да говориш, дори да са пълни радостни глупости.

Всеки ден се боря с мързела да напиша нов пост и тефтера ми с около над 10 идеи за колаборации, сесии, съвети и блог постове все стои зарязан на бюрото, а дните си се нижат в блажен мързел и липса на хъс за писане... Само си кротуват в главата ми тези безброй шарени идеи, но скоро ще дойде и техен ред. Отчасти го дължа и на ужасно-отвратителния-кошмарен грип, който ме повали преди седмица, точно когато пукна пролет и навън беше 15 градуса (нали знаете "Пролет пукна, ние - не!"), прибрах се от университета с настинка, главобол, болки в тялото, висока температура и какво ли още не и се свих в леглото буквално на секундата... И така до миналата седмица, кажи речи изкарах цяла седмица плътно на легло с горе изброените плюс хрема, зверска кашлица, парещи очи, болки в гърлото и какви ли още не гадости. Отдавна не бях карала толкова тежък и изтощителен грип, но една седмица в леглото и извън университета не звучеше чаак толкова зле понякога (...когато не кихах). Щом оздравях побързах да оправя и подам документи за всички възможни стипендии, понеже, да - взех всичките си изпити (общо пет) успешно и си извоювах успех над 5, който ме ощастливи и увеличи шанса ми да успея да взема стипендии. През последната седмица, в която отново съм активно социално същество, успях да се насладя на редовната пиано вечер в любимото кафене кафе-сладкарница"Делфина", което препоръчвам с две ръце ако имате път към града ми. Прекарах и няколко баснословно хубави дни с любим човек, научих се да играя билярд, задобрях в игрите на джаги, ядох най-любимата си торта, което е събитие, защото не я бях вкусвала от година, учих се на готварски трикове, решавах кръстословици, спечелих течен прах за пране Ariel лично за мен от екипа на HashTag Magazine и пролетния им конкурс, прекроих си прекрасна черна рокля на H&M, която купих само за 1 лв, запознах се и се срещнах с политическия репортер на БНТ Тоня Димитрова, взех решение да включа повече здравословни и истински храни в менюто си за университета и да разпределя бюджета от 10 лв на седмица за закупуването на здравословна храна, за което мисля да направя и няколко поста с информация и съвети, реших да започна почасова работа и подадох CV-то си на много нови места ии се радвах на настъпилата пролет с пълна сила!

В момента всички около мен се радват на страхотни главоломни промени като купуване на апартаменти, очакване на бебета, намиране на нова страхотна работа, ходене по почивки, а аз седя тук и чакам живота да ми се случи с толкова желание! Нямам търпение семестъра да свърши успешно, да намеря нова работа, да взема стипендия, може би да се изнеса, да замина на бригада или кой знае? Просто искам нещата да се случат и нямам търпение :) 

Така започна моята пролет... а вашата?

3 comments :

  1. Моята започна с хубаво слънце,което ме зареди още по-положително да продължавам да се радвам на малките неща и прекарвам всеки възможен миг с любимите ми хора :)

    ReplyDelete
  2. Звучи страхотно, Гале, дано имаме повече такива дни :)

    ReplyDelete
  3. Адашке, всеки си има такива моменти :D И на мен ми се е случвало няколко супер готини седмици, последвани от непрекъснато очакване на нещо, което май май все не се случва. Но и това ще стане, сигурна съм, че голямата изненада е точно зад ъгъла на улицата ти :))

    www.gamesoffashion.blogspot.com

    ReplyDelete